fbpx

Fotografie en het Holi feest

Aanstaande zaterdag gaat er een bijzondere reis van start: onze fotografie en festival safari in India. Op deze paardrijvakantie combineer je een trektocht door de Mewar regio van India, met een bezoek aan Jaipur en Agra. Samen met een professionele fotograaf en een gids begin je de reis in Agra. Je bezoekt de Taj Mahal, het Paleis van de Wind en diverse forten. Daarna ga je verder naar Jaipur. Jaipur staat bekend als de Roze stad, vanwege de kleurrijke gebouwen die je er vind. Je reist verder naar Udaipur waar je een trektocht te paard maakt. Daarna ben je nog een paar dagen in Udaipur tijdens het Holi festival, het beroemde Hindoeïstische lentefeest. 

Taj mahal Holi
Het gekleurde poeder dat tijdens het Holi festival gegooid wordt, staat symbool voor de bloei in de lente.

Meer dan 170 festivals

Behalve een lentefeest is het Holi festival ook een Nieuwjaarsfeest en staat het in het Hindoeïsme symbool voor de overwinning van goed op kwaad. Het feest wordt gevierd met muziek, dans, eten en natuurlijk de gekleurde poeders die je altijd op foto’s terug ziet. Hindoes zijn sowieso goed in het organiseren van een gezellig feestje. Op de hindoekalender komen maar liefst 174 festivals voor! Hiervan worden meestal 28 tot 30 gevierd. Natuurlijk zijn deze feesten niet allemaal zo groot als Holi, vaak worden er met familie vereringen gedaan en speciaal voedsel gegeten. Andere festivals die groot worden gevierd zijn Diwali, Navratri en Dusshera. Ook deze festivals kun je in combinatie met een paardrijvakantie bezoeken!

Paarden en vlaggen
Als er een prijs zou zijn voor het kleurrijkste land ter wereld, zou India zeker winnen!

Feest van het licht

Diwali is het festival van het licht. Het woord betekend letterlijk: rij van diya’s. Diya’s zijn kommetjes van klei gevuld met olie. Families zetten deze brandende lampjes overal in het huis om de godin Lakshmi uit te nodigen. Zij is de godin van geluk, voorspoed en rijkdom en ze vragen har het huis en de bewoners te zegenen. Diwali staat voor vernieuwing van het leven. In sommige landen wordt ook vuurwerk afgestoken. Tijdens de Navratri en Dusshera festivals wordt de overwinning van Rama over de demonen koning Ravenna gevierd. Dit is een belangrijk thema in de hindoeïstische religieuze teksten. Het festival duurt negen dagen!

Diwali wordt ook in Nederland gevierd, deze foto is genomen op het stadsplein in Amstelveen.

Cannabis drankjes

Speciaal voedsel is een belangrijk onderdeel van hindoeïstische festivals. Tijdens de Dusshera wordt bijvoorbeeld een speciale pannenkoek en een soort pudding uitgedeeld. Voor Diwali eten Hindoes een week lang geen vlees, om zich van binnen schoon te maken. Tijdens Holi wordt er een speciale drank gedronken. Deze ‘bhang’ wordt gemaakt van cannabis. Maar ook als er geen feestje gevierd wordt kun je in India heerlijk eten en is er genoeg te doen. Tijdens onze ruitervakanties bezoek je bijvoorbeeld Hindoe tempels en paleizen.

Wil je zelf de kleuren van India zien?

Niet alleen de festivals, maar ook de steden in India zijn erg kleurrijk, van de blauwe stad Jodhpur tot het witte Udaipur.

Ontdek het zelf!
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.